Anduze

Activiteiten & bezienswaardigheden

Ontdek Anduze

Anduze, de ‘poort van de Cevennen’, gelegen tussen de rivier de Gardon en de Cevennen, ongeveer 12km ten zuiden van Ales en 45km ten noord-westen van Nimes. Het klimaat in de Gard (onder de Ardèche) is het beste wat je kunt krijgen in Frankrijk: 300 dagen zon. Anduze is een pottenbakkerstad bekend om zijn Vase d’Anduze. Iedere donderdag is er markt, in de zomermaanden elke dinsdag heel erg gezellige avondmarkten en Anduze heeft talloze restaurants waarvan de prijzen zeer redelijk zijn. De gunstige ligging maakt het mogelijk om van hieruit uitstappen te maken naar Uzès, Nîmes, Montpellier, Arles, Avignon, de Ardèche, Les Baux de Provence, enzovoort. Ook de Middellandse Zee is op slechts één uur bereikbaar (Aigues-Mortes, de Camargue, Montpellier enzovoort). Anduze (Zuid Frankrijk) staat natuurlijk ook bekend als bakermat en strijdtoneel van de nog steeds voortlevende geschiedenis van het Franse protestantisme. Mas Soubeyran bij Anduze is de bron van het protestantisme in Frankrijk, van waaruit ooit de zwaarste vervolgingen tegen de Camisards (Hugenoten) werden ondernomen. Vanouds is hier het centrum van de Hugenoten gevestigd. Het gebied heet dan ook eigenlijk de ‘Vallée des Camisards’. De moeite waard is ook het grootste bamboe-bos van Europa, de ‘Bambouserai‘ bij Le Mas Soubeyran. Een groot park dat een heel eigen sfeer heeft. Nogal wat ‘filmtakes’ voor Vietnamseries werden hier gemaakt. Tevens bevinden de Ardèche, pont du Gard, de middellandse zee, Millau, Vallon Pont d’ arc, Nimes, Montpellier, Aigues Mortes, de Camarque om maar iets te noemen zich allemaal binnen een uurtje rijden vanaf Vakantiewoning Anduze. Heerlijk wandelen in de Cevennen, met de fiets er op uit naar talloze prachtige dorpjes en steden in de omgeving of lekker luieren op de mooiste plekjes langs rivier de Gardon, u komt totaal tot rust. Als u dan lekker opgefrist op de zwoele avonden lekker uit eten wilt dan vindt u vanuit onze woning op echt maar 150 meter afstand de heerlijkste restaurantjes en terrassen.

Vallon-Pont-d’Arc

Op een klein uurtje afstand vanaf onze vakantiewoning ligt Vallon pont d’Arc. Het is een ideaal vertrekpunt voor een rit langs de Gorges de l’Ardèche, die je ook per kano of kajak kunt doen.

Bambouseraie

Op maar 1,5 km vanaf onze vakantiewoning in Anduze is het grootste bamboebos van Europa te vinden. Aanrader voor jong en oud.

Vézénobres

Prachtig gerestaureerd dorp op 10 km vanaf Anduze. Zelfs op de fiets er heen is heel goed te doen.

Millau

Net aan de andere kant van natuurreservaat de Cevennen bevindt zich Millau. In Millau bevindt zich een van de hoogste bruggen ter wereld. Een prachtig wereldberoemd bouwwerk op nog geen uurtje rijden.

Nimes

Een schitterende Romeinse stad met vele overblijfselen en gebouwen uit een spannende tijd. Een voorname stad in departement de Gard.

Cevennen

Prachtig natuurreservaat waar de Anduze als de "Poort van de Cevennen" haar naam te danken heeft. Heerlijk wandelen en fietsen in een prachtige , rustige omgeving.

Aigues-Mortes

Schitterende middeleeuwse stad midden in de Camargue op 5 km van de heerlijke stranden aan de Middellandse Zee. Op een uurtje afstand rijden vanaf Anduze.

Sommières

Een leuk stadje met een rijke historie in de Gard, Languedoc-Roussillion. Bezoek vooral de markt op zaterdag! Op een half uurtje binnendoor te bereiken vanaf Anduze.

Uzès

Een plaatsje gelegen midden tussen Anduze en Nîmes. In en rondom het stadje zijn vele bezienswaardigheden. Uzès heeft een prachtige dorpskern.

Ardèche

Populaire streek, pittoreske oude dorpjes, markten, de rivier(en), activiteiten en bezienswaardigheden. Maar natuurlijk ook kanoën en kajakken.

Spreken bovenstaande Bezienswaardigheden in en rondom Anduze u aan?
Overweeg dan een verblijf in Vakantiewoning Anduze!

Kanoën & kajakken in de Tarn

Een ideale plek om te wandelen, fietsen, kanoën of andere activiteiten. Dit is een erg familievriendelijke rivier. In de zomer springen mensen van de rotsen af in het water.

La Grotte de Trabuc

In de gemeente Mialet, niet ver van Le Mas Soubeyran, ligt de grot van Trabuc die met haar 1200 meter galerijen het grootste ondergronds netwerk van Cevennen uitmaakt. De rondleiding van ongeveer een uur laat toe mineralen met de meest schitterende kleuren, druipsteengordijnen, watervallen, meren en vooral een mysterieus geheel van 100.000 kleine stalactieten die bevreemdend op een leger soldaten lijken en waarvan de oorsprong tot op heden niet verklaard werd!

Spreken bovenstaande activiteiten in en rond Anduze u aan?
Overweeg dan een verblijf in Vakantiewoning Anduze!